sâmbătă, 19 octombrie 2013

Despre cancer


"Nu mancarea sau conditia fizica proasta sunt cele care iti slabesc sistemul imunitar, ci FRICILE PE CARE TI LE FACI PENTRU TINE.

   Oricine a intreprins un demers de dezvoltare personala si si-a schimbat anumite convingeri daunatoare, stie ca acest lucru nu este suficient. Este nevoie sa depaseasca nivelul intelegerii lucrurilor, trebuie sa se ierte si sa se accepte asa cum este.
   Aceasta acceptare este cu atat mai grea cu cat intampinam de fiecare data opozitia ego-ului. Trebuie sa reintram in contact cu forta noastra interioara pentru a reusi sa ne accceptam. In ultimii treizeci de ani, in care am fost trainer mi-am dat seama ca acceptarea si notiunea de responsabilitate sunt cele doua elemente ale metodei Asculta-ti corpul, care provoaca cea mai mare rezistenta. Sunt notiuni pe care nu le-am invatat niciodata cand eram copii.
   Urmatoarea intrebarea pe care mi-o vei adresa va fi probabil De ce se imbolnaveste o anumita persoana si nu altcineva, stiind ca oricine are frici ? De ce fricile mele au provocat un cancer, desi alte persoane, care mi se pare ca au mai multe frici decat mine, nu sunt afectate? Raspunsul pe care l-am gasit la aceasta intrebare este ca diferenta consta in gradul de ura simtita fata de parintele de acelasi sex si fata de sine si, mai ales intensitatea negarii acesteia. Pentru a avea sentimente de ura este nevoie de un puternic sentiment de iubire de sine, dar aceasta iubire nu este exprimata, este controlata prea mult de fricile noastre, de ego-ul nostru.

   De ce acum?

   Cancerul a aparut in acest moment deoarece sufletul si corpul tau iti trimit mesajul ca ai ajuns la capatul limitelor. Daca nu vrei sa te accepti si sa te iubesti asa cum esti acum, va fi nevoie sa mori si sa te intorci intr-o alta viata, sub o forma asemanatoare sau diferita si sa iei totul de la capat. DUMNEZEUL tau interior iti ofera o sANSa pentru a deveni constient ca a sosit momentul sa te indrepti spre planul tau de viata, spre menirea pentru care existi pe acest pamant, in acest mediu si in aceasta familie.
   De-a lungul vietii tale ai primit nenumarate mesaje, dar iti era prea frica sa le asculti, sa le simti. Ai ales sa le negi sperand ca astfel nu vei simti suferinta provocata de faptul ca nu te accepti pe tine insuti. Credeai sincer ca astfel te protejezi si iti asiguri supravietuirea. Dar sa nu uiti ca astfel de convingeri provin din ego-ul tau, nu din inima ta.
   iti reamintesc faptul ca prima mare suferinta cauzata de sentimentul ca esti respins de parintele de acelasi sex a aparut inca din perioada conceptiei. incepand de atunci ai atras mai multe situatii si persoane care ti-au reactivat acea suferinta. Este ca si cum ai fi adaugat de fiecare data inca o picatura in paharul suferintelor tale. Pe masura ce paharul se umple, durerea devine tot mai mare. si ai nevoie de o forta foarte puternica pentru a nu simti suferinta si pentru a o nega.
   A existat un incident in viata ta - de obicei, intre doua si douasprezece luni inainte de aparitia cancerului - care a devenit picatura ce a dus la varsarea paharului. Medicina afirma acelasi lucru, dar in alti termeni. Sustine, printre altele, ca celulele canceroase - denumite mutante - exista in corp cu multi ani inainte, la fel ca rana de respingere, care este la randul ei prezenta in noi de mult timp.
   Daca tocmai ai aflat ca ai cancer, iti sugerez, in prima etapa sa verifici care sunt evenimentele care au avut loc in viata ta, cu un an inainte, evenimente care ti-au produs stres, suferinta, emotii. Apoi verifica ce situatie a fost cea mai dificila pentru tine, cea care te-a facut sa suferi cel mai mult. ...
De ce eu? Eu nu fumez, sunt atent la ce mananc, fac sport in mod regulat. Nu inteleg, mai ales cand o vad pe sora mea ca se comporta total opus si este sanatoasa.
   De ce eu? Eu, care fac dezvoltare personala de multi ani. Am invatat sa ma cunosc si cred ca m-am schimbat in bine.
   Aceste persoane trebuie sa realizeze faptul ca nu sunt formate doar din corpul fizic, emotional si mental. Nu este suficient sa te ocupi doar de corpul fizic. Totusi, cei care se ocupa de conditia lor fizica au sanse mai mari sa se vindece de cancer, deoarece vor avea mai multa forta si energie pentru a-si ajuta sistemul imunitar sa se recupereze. ...
Faptul de a pune un aspect fizic in legatura cu un aspect psihologic se numeste metafizica. Pentru a accepta ca exista mereu un aspect dincolo de fizic, este nevoie sa imbratisam ideea ca lumea fizica nu este decat o reflectare a tot ceea ce se petrece la nivel emotional sau mental. Dar e nevoie mai ales sa acceptam ca o maladie sau orice situatie dezagreabila care se petrece in viata noastra poate fi comparata cu un varf de aisberg. Acest varf nu este de fapt decat o reflectare a ceva mult mai voluminos si mai important, care insa nu se vede, ramane ascuns.

   Cu cat o boala este mai serioasa, cu atat partea problematica ce ramane ascunsa este mai importanta, mai masiva. ...
 In realitate, suntem fiinte spirituale, intr-un invelis material.
   Invelisul nostru material este constituit din trei corpuri: mental, emotional si fizic. Corpul emotional si cel mental reprezinta aspectul psihologic al vietii noastre. Daca acceptam ca fizicul nostru nu este decat reflectare a ceea ce se petrece pe plan psihologic, este mai usor sa stabilim o legatura intre fizic si psihologic. ...

NU UITA:

   - ca a fi DUMNEZEU inseamna ca esti pe acest Pamant pentru a invata sa te iubesti total si neconditionat,
   - ca DUMNEZEUL tau interior vrea sa-ti atraga atentia asupra faptului ca iti lipseste iubirea de sine,
   - ca tot ceea ce traiesti reprezinta doar experiente diferite pentru a deveni constient de ceea ce ai de facut,
   - ca nu esti lipsit de valoare si ai dreptul sa existi,
   - chiar daca ai suferit mult pana la punctul de a uri, este doar un semn al nevoii tale imense de iubire. 

Fragmente din cartea Despre Cancer de Lise Bourbeau