duminică, 22 aprilie 2012

Cum sa iti gasesti partenerul potrivit. Partea 1

Allan Peace si distinsa sa sotie Barbara au o experienta de peste 30 de ani in cercetarea dintre relatiile umane. Cartile lor sunt extrem de interesante si pline de invataminte ce pot fi adaptate/aplicate cu usurinta in viata noastra de cuplu si nu numai. Gasiti mai jos o buna descriere a chimiei inceputurilor si, cum sa aflam daca persoana de care ne-am indragostit este cea cu care putem trai frumos si demn, pe care o putem iubi, respecta, accepta pana cand viata ne va desparti, dar si cea care doreste sa traiasca cu noi frumos si demn, sa ne iubeasca, sa ne respecte si accepte  ... 4 ever :) pentru ca este foarte important sa fim pe aceeasi lungime de unda, nu-i asa???

" La inceput, dragostea este, de obicei, dorinta fizica. Aceasta poate dura cateva ore, cateva zile sau cateva saptamani. Apoi vine pasiunea, care dureaza, in medie, de la 3 la 12 luni, pana ce se transforma in atasament. Dupa ce avalansa de hormoni se mai domoleste, adica dupa 6-12 luni, ne vedem partenerul in lumina cruda a zilei si acele obiceiuri care ni se pareau la inceput incantatoare ajung sa ne scoata din minti. Ti se parea dragalas cand nu reusea sa gaseasca nimic in frigider sau cand isi pierdea cheile de la masina in fiecare zi, dar acum te scoate din sarite. inainte ii placea sa te asculte o seara intreaga vorbind, dar acum il irita la culme. 
Asa ca te intrebi: 
"Pot sa traiesc asa toata viata ? Ce avem in comun ?"

   Este foarte probabil sa nu prea ai multe in comun sau prea multe subiecte de conversatie. Obiectivul Mamei Naturi este sa uneasca barbatii si femeile prin intermediul unei adevarate furtuni hormonale care-i face sa procreeze, nu sa gandeasca. Sa gasesti partenerul potrivit inseamna sa decizi ce lucruri vrei sa ai in comun cu cineva pe termen lung, si asta inainte de a fi asaltat de valurile de hormoni. 

Cand faza de pasiune trece - si va trece - poti mentine o relatie bazata pe prietenie si interese comune? 

Intocmeste o lista cu calitatile si interesele pe care le cauti intr-un partener pe termen lung si vei sti exact ce fel de persoana cauti. "

Va continua :)

Fragment din cartea "Cat de compatibili sunteti" de Allan Peace, Barbara Peace

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu