joi, 17 mai 2012

Povestea albinii care se balbaia

Nu totul se poate explica, insa totul are un sens


"Era o data o mica albina care se balbaia de fiecare data cand nu mai avea incredere in ea, cand isi imagina ca ceilalti o judeca sau o sa spuna ceva ce ii va deranja pe celilalti.
Este foarte greu pentru ea, deoarece, albinele zboara in zig-zag si astfel, ii era greu sa stea exact acolo unde voia.
Parintii au dus-o la pediatrul albinelor care a spus ca mica albina "era lipsita de afectiune".
Si atunci, mama ei care se simtea acuzata, a inceptu sa strige"
- Dar nu este de loc asa, are parte de multa afectiune, ce vreti sa spuneti prin asta, credeti ca sunt o mama rea, ca nu imi iubesc destul fiica?
Si a iesit trantind usa si tragand-o "cu multa afectiune" i-a reprosat intr-un mod foarte agresiv fiicei sale pentru ca a vorbit cu vecina ei.
Mica albina s-a gandit apoi, chiar si dupa ani de zile, ce ar fi putut sa spuna acelei vecine, din moment ce o suparase atat de tare pe mama ei. Ce a activat, ce a dezvaluit, din moment ce mama ei a fost atat de furioasa?
Iar cel mai greu pentru mica albina a fost la scoala, unde ii era foarte greu sa prinunte sunetul "ci", care la ea devenea "TZI" si o facea sa se balbaie foarte tare!
Cand cantau cantecelul "Maci pe campie" era un chin sau cand spunea tabla inmultirii "5X5 fac douazeci si cinci" si sa nu uitam de fiecare data cand trebuia sa se prezinte, deoarece am uitat sa va spun, pe mica noastra albina o chema Cintia".
Timp de ani de zile se intrebase apoi:
- Oare la cine ma trimite acest CI, nu imi dau seama... oare de ce pronunt gresit de fiecare data cand exista un cuvant cu aceste litere?

Dar poate stiti si voi ca, in tara albinelor ca si in tara oamenilor nimeni nu este mai surd decat cel care aude.


Doar mult mai tarziu, in timp ce o invata pe propria fiica despre curatenie - stiti cand o mama il invata pe copilul ei sa nu mai faca pipi in scutece, ci intr-un loc special pentru acest lucru PE OLITA, abia atunci a inteles de ce se balbaia cand pronunta acel sunet.
Sia adus aminte de ceva din trecut, cand era amenintata de cineva care tipa la ea "sa nu mai faci asa niciodata!" de fiecare data cand nu putea sa se tina si facea pipi in pantalonasi.
As vrea sa cred ca incepand de atunci nu s-a mai balbait."

"Povestea micii albine care se balbaia" - dupa Jacques Salome

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu