sâmbătă, 3 septembrie 2011

Deep Memory Process sau Vindecarea Memoriei Profunde

O tehnica terapeutica dezvoltata de Roger Woogler* in anul 2002. In timp ce terapiile traditionale se concentreaza asupra nivelului mental, Deep Memory Proces sau Vindecarea Memoriilor Profunde se bazeaza pe o forma holistica de vindecare care face posibila eliberarea si vindecarea (prin catarsis) traumelor fizice, mentale si emotionale.


Aceasta metoda este o sinteza creativa a psihologiei Freudiene si Jungene, a metodei doctorului Reich, a psihodramei, Psihologiei spirituale si formelor de vindecare samanice. 


In sedintele terapeutice in care este folosita aceasta tehnica, pot fi dezvaluite uneori vieti si morti dramatice care au rezultat in rani profunde atat fizice cat si emotionale si psihologice. Retrairea acestori traume poate fi extrem de dureroasa si dramatica si poate conduce pacientul la  un « catarsis » profund in asa fel incat Vindecarea poate surveni intr-o singura sedinta.


Metoda Deep Memory Process poate fi folosita si ca un complement in terapia clasica si este foarte eficace in tratamentele post-traumatice si in tratarea reactiilor disociative. Deep Memory Process este de asemenea un instrument perfect pentru tratarea starilor de anxietate, depresie, a fobiilor, stresului si durerilor cronice, si eliberarea blocajelor ascunse adanc in corpurile noastre fizice sau subtile/energetice.


Este o metoda rapida si completa pentru a identifica si vindeca memoriile traumatice profunde care ne impiedica sa traim o viata sanatoasa si multumitoare.


http://www.deepmemoryprocess.com/page17.html


*Roger Woolger, psiholog Jungian si terapeut cunoscut pe plan international ca unul dintre pionierii tratamentelor prin regresie si fondatorul metodei mai sus mentionate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu