luni, 21 mai 2012

Povestea cutiei cu sarutari

Atunci cand o situatie este blocata la nivelul realitatii, este intotdeauna posibil sa facem apel la ... nivelul simbolic!


Era o data un fost copil, care devenise un adult important, foarte solicitat si foarte ocupat. Cand spun important, vreau sa spun ca dobandise o oarecare reputatie in lumea afacerilor si acesta era motivul pentru care era mereu ocupat. Avea intotdeauna ceva de rezolvat, ceva de pus la punct. Umbla cat era ziua de lunga. Si pentru ca era un om bun la suflet, toata lumea tragea de el si toata lumea isi dorea ceva de la el, iar el isi dorea sa nu ramana nimeni nemultumit asa ca facea tot posibilul sa ii multumeasca pe aproape toti. Spun aproape toti, pentru ca nu putea chiar sa ii multumeasca pe toti, va dati seama. Cineva si nu stiu cum de se intampla ca, Cineva sa fie mereu aceeasi persoana, ramanea de cele mai multe ori nemultumita.
Ajunsese la o oarecare varsta, Barbatul, cand incepuse sa se intrebe daca nu cumva a venit vremea sa lase afacerile mai incet si sa se ocupe si de viata lui, si sa fie mai atent cu Cineva care ramanea de cele mai multe ori pe dinafara.
Acea Cineva asa cum probabil ati ghicit deja, era o persoana speciala pentru el, o persoana pe care, el, Barbatul, o alesese cu grija si o pusese pe un piedestal important din viata lui. Insa valurile vietii nu ii permiteau sa se urce prea des pe piedestal, sa ii impartaseasca ceea ce simtea si ceea ce isi dorea sa construiasca. Comunicarea de la distanta era tot mai greu de depasit.
Intre Barbat si Cineva exista o legatura speciala, un atasament profund. Dincolo de sentimentele de iubire si afectiune care circulau, se dezvoltase o relatie de schimb si de impartasiri care era benefica pentru amandoi.
Dar, distanta dintre cei doi devenise apasatoare. Mai ales pentru Cineva. I se parea ca nu il vede destul si asa si era.
Binenteles vorbeau la telefon, comunicau in scris, insa Cineva, considera ca toate acestea nu puteau inlocui prezenta lui si mai ales micile saruturi de tandreturi pe care si le dadeau cand erau unul aproape de altul si ... alchimia care se producea cand erau impreuna. Momente MAGICE.
Cineva, stia cumva, ca atunci cand o situatie era blocata in realitate, putea fi hranita prin demersuri simbolice. Si cum ii placea sa faureasca cu mainile tot felul de lucruri frumoase, a construit o cutie pentru saruturi, tandreturi, vorbe bune ... a facut o cutie de saruturi pe care a daruit-o Barbatului (simbolic a daruti-o, pentru ca Barbatul nu isi permitea sa vina sa o primeasca si nici sa o poarte cu el).
Stiti cum functioneaza o cutie a saruturilor?
Mai intai cutia este bine sa aiba capac care sa se inchida cu grija pentru a nu iesi nimic din ea. Trebuie sa o aveti mereu aproape, intr-un loc sigur, aproape de suflet, pentru a o putea folositi cand vreti si cand aveti nevoie. Dupa ce o umpleti cu saruturi pline de trandrete si ganduri fericite si benefice, emotii pozitive care incarca si tot ce mai simtiti voi nevoia sa transmiteti, inchideti capacul bine si oferiti cutia persoanei careia doriti sa o dati (oferirea poate la fel de simbolica ca si ceea ce puneti in cutie). Iar persoana care o primeste, poate deschide usor cutia, pentru a primi un sarut sau doua sau sa primeasca un mesaj de tandrete (daca cutia este reala, mesajele de trandrete poti fi transformate in petale de trandafir de exemplu). Persoana trebuie sa deschida cutia cu grija si sa fie foarte atenta sa nu risipeasca continutul cutii, pentru ca saruturile sunt foarte efemere, au tendinta sa se risipeasca in natura in cautarea celor care le pot accepta.
Cand cutia este goala, persoana o trimte inapoi pentru a o umple la loc si a o trimite, inchisa cu grija, invaluita de parfumul dragostei, delicat decorata.
Si astfel Barbatul, a primit ACUM o cutie frumoasa, deosebita, ne-mai-vazuta si ne-mai-intalnita. Cineva i-a explicat barbatului ce inseamna si cum functioneaza.

- De fiecare data cand ne vedem, cand vorbim intr-un fel sau altul sau cand se goleste o voi umple cu tot ce am nevoie sa iti transmit si cu tot ce cred ca ai nevoie sa primesti de la mine, simbolic. O sa te rog sa ai grija cum o folosesti, sa nu o lasi la indemana pentru ca barbatii sunt mari consumatori de saruturi si saruturile cauta persoane care au nevoie de ele. Cutia este doar pentru tine, de altfel saruturile pe care le pun in ea sunt doar pentru tine. Pentru mine este o modalitate de a fi prezenta, in fiecare zi, aproape de tine si de a-ti marturisi dragostea mea in fiecare moment. Pare micuta insa contine tot ce am mai frumos pentru tine, ganduri frumoase, saruturi, tandreturi! spune Cineva catre Barbat, cu cea mai tandra si frumoasa voce pe care o poate transite in acest moment, pentru ca mesajul sa fie primit asa cum este nevoie.

Nu stiu cum a continuat povestea, dar stiu ca Cineva s-a simtit mai bine dupa ce a oferit cutia Barbatului.


Viata este intotdeauna minunata ... atunci cand nu o chinuim!

Poti oferi aceasta cutie cui doresti tu. Poate iubitului tau, poate mamei tale, poate fratelui sau surorii, sau copiilor... Nu ai nevoie decat de imaginatie pentru a construi cutia si sa pui in ea tot ce doresti sa pui, pentru acea persoana speciaia. Este eliberator sa stii ca poti sa oferi ceea ce au nevoie cei dragi atunci cand nu poti fi fizic aproape de ei.

Aceasta poveste terapeutica este adaptata dupa "Povestea cutiei de sarutari" de Jacques Salome

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu