vineri, 14 septembrie 2012

Gandurile, o altfel de hrana

  — ne tragem energia din gandurile noastre —

  " Putine lucruri sunt atat de prezente in viata noastra precum gandurile pe care le avem. Mancam sau nu mancam, dormim sau nu, gandurile ne insotesc permanent. Ele curg intr-un suvoi subteran din care ne tragem permanent energia. Daca gandurile tale sunt frumoase, optimiste, increzatoare, tolerante, atunci si energia pe care o simti este una benefica. Si iti dai seama ca este benefica dupa starea de bine care o insoteste. Daca gandurile tale insotesc frica, invidia, supararea etc, atunci adio stare de bine. Fie te vei simti lipsit de energie, fie energia pe care o ai va tinde sa strice tot ceea ce este bun in viata ta. O numim cu totii energie negativa.
   Ai vazut vreodata un covor facut sul? Imagineaza-ti ca in interiorul lui, in interiorul acelui sul se afla gandurile tale. Cand vei intinde covorul, vei proiecta cararea vietii tale. In momentul in care gandurile tale iau nastere, se creeaza si premisele de materializare a lor.
   Gandurile noastre sunt la fel de importante ca si actiunile noastre. Exista o energie in fiecare din ele. Aceasta energie va atrage in viata ta acele lucruri la care te gandesti, indiferent ca le vrei sau nu. Te gandesti la ele si este suficient.
   Gandirea isi are propriile sale mecanisme. Modul in care gandim are la baza niste setari, niste conditionari care vin din copilarie. El functioneaza ca un filtru: pana la un anumit nivel al constiintei noastre nu vedem realitatea asa cum este, ci asa cum ne-am obisnuit sa o vedem.
   Sa spunem ca o persoana din grupul de prieteni spune un anumit lucru care pe tine te lezeaza. Simti ca te deranjeaza ce a facut si simti in acelasi timp cum creste furia in tine. Intr-un final, tragi concluzia ca a facut-o cu intentie. Intentionat a vrut sa te raneasca. Pentru ca avea de reglat niste conturi cu tine, pentru ca alta data si tu ai spus ceva ce l-a deranjat cu siguranta. Daaa, chiar iti amintesti cat de tare a fost deranjat de ceea ce ai spus. Se vedea clar pe fata lui. si rumegi aceste ganduri tot asa, pana cand concluzia devine de necontestat. Nu ai cum sa te inseli. Asta e! X a facut-o clar cu intentia de a te rani. Altfel, de ce te-ai simti atat de rau?
   Apoi, intr-o discutie ulterioara cu respectiva persoana afli ca, de fapt, ceea ce a facut nu avea nici o legatura cu tine, ci cu altcineva. si-ti dai seama uimit ca intregul mecanism de gandire a fost complet eronat. Privesti cu uimire, derulezi mental filmul intregii intamplari, derulezi si filmul mintii tale si te intrebi cu stupoare: cum de a fost posibil?"

Fragment extras din cartea "7 pentru o viata" de Gabriela Ciucurovschi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu