joi, 1 noiembrie 2012

Energia curge in directia gandurilor


"Stai cu umerii contractati si ridicati? Simti o durere la nivelul plexului solar? Ai maxilarele inclestate? Toate acestea sunt semnale de avertisment care iti spun ca gandurile si actiunile tale nu sunt la unison cu dorintele tale si cu lucrurile care te fac sa fii fericit.
   Daca ai petrecut foarte mult timp focalizandu-te asupra lucrurilor din viata ta care nu sunt in armonie, este foarte posibil sa fi facut o boala cronica. Corpul este cel mai bun indicator in aceasta directie. Semnalele sale de avertisment iti spun ca: „Trebuie sa incetezi ceea ce faci si sa fii atent la ceea ce simti. Ce iti doresti cu adevarat? Ce anume te poate face sa te simti mai bine? Ce poti face imediat pentru a te simti mai bine?"
   Daca ai invatat sa respiri profund si sa fii prezent in momentul de fata, acceptand situatia curenta in care te afli, ce trebuie sa faci in continuare? Sa ti-o asumi.
   Tu te afli in situatia in care te afli pentru ca te-ai focalizat prea mult timp asupra lucrurilor care nu merg in viata ta.
   Asumarea responsabilitatii pentru situatiile negative prin care treci iti reda puterea personala. Tu esti cel care a intrat singur in aceste situatii, fie instinctiv, fie pentru ca nu ai ascultat vocea interioara a intuitiei.
   Vestea buna este ca tot tu poti schimba actuala situatie, indiferent cât de sumbra ti se pare ea la ora actuala. Orice arc contractat va sfarsi prin a se destinde. Sarcina ta este pur si simplu sa fii prezent in momentul de fata, constient ca te afli in punctul A, dar ca te pregatesti sa te deplasezi catre punctul B.
   Stim ca nu este intotdeauna usor de crezut, dar indiferent in ce loc te afli, acesta este perfect pentru tine. Cum poate fi el perfect, daca te face sa te simti atat de groaznic? Ei bine, este. Oamenii si situatiile din viata ta care se opun dorintelor tale te ajuta de fapt sa iti corectezi cursul. Circumstantele exterioare te informeaza ca nu numai ca nu atragi ceea ce iti doresti cu adevarat, dar faci chiar opusul, ceea ce inseamna ca te-ai ratacit de la cursul pe care ti l-ai propus, indepartându-te de adevarata ta tinta. Daca nu ai dispune de acest instrument al contrastului, tu nu ai putea avea niciodata dorinte noi.
   Sa luam exemplul tehnologiei. Aceasta avanseaza cu viteza luminii, da nastere anumitor produse, pe care oamenii le folosesc, dupa care producatorii primesc un anumit feedback de la consumatori, care le spune cum isi pot imbunatati produsele, imbunatatirea unui produs nu inseamna ca originalul a fost o greseala sau ceva rau. Cum am putea afla noi ce ne place cu adevarat daca nu am avea tot timpul la dispozitie alte produse cu care sa le comparam pe cele care ne plac sau care nu ne plac?
   La fel functioneaza si viata ta. Fiecare pas pe care il faci te conduce catre urmatorul. Nu exista ganduri, sentimente si actiuni corecte sau gresite. Singurul lucru care conteaza este sa te focalizezi asupra aspectelor care te fac sa te simti bine, inspirat, si care te umplu de bucurie. Criticile si condamnarea de sine echivaleaza cu a turna suc de lamaie peste o rana deschisa. Durerea pe care o simti deja nu face decat sa se amplifice. 0 astfel de actiune nu serveste nimanui si nu face decat sa iti sporeasca si mai mult disperarea.
   Daca te-ai impiedicat si ai cazut in patru labe, intoarce-te si aseaza-te in fund. Fa o pauza si aduna-ti gandurile, incercand sa te reconectezi cu senzatia de bunastare. Când te simti pregatit sa te ridici, fa-o in mod deliberat si constient. Chiar daca vor mai fi si alte lovituri in viata, ce conteaza? Toate fac parte integranta din procesul evolutiei si al cresterii spirituale. Drumul pe care mergi nu este intotdeauna neted, dar important este felul in care reactionezi tu, nu dâmburile sau gropile din calea ta.
   Ofera-ti permisiunea de a te afla exact in locul in care te afli. Indiferent care este starea curenta a relatiilor tale, a situatiei tale financiare, a starii de sanatate sau a celorlalte domenii ale vietii, accepta faptul ca esti ok.
   Renunta in mod deliberat la jocul stupid al autocriticii si al comparatiilor cu alte persoane.
... Da-ti cu presupusul si incearca sa raspunzi la urmatoarea intrebare: cat timp crezi ca petreci gandindu-te la lucruri pozitive? Dar la lucruri negative? Gandeste-te la tot timpul pe care l-ai investit in viata ta discutand despre anumite zile proaste pe care le-ai avut, despre un partener de viata imperfect sau despre neintelegerile cu colegii tai de munca. Care este proportia intre cele doua tipuri de ganduri? 50/50, 20/80 sau 80/20? Un om obisnuit petrece foarte mult timp discutand sau gandindu-se la lucrurile rele care i s-au intamplat, si mult mai putin timp discutand sau gandindu-se la cele pozitive. Iti dai seama de pericolul acestei atitudini? Ea nu poate conduce decat la si mai multa teama, la indoieli, la convingeri negative si la autosabotare. Chiar daca ai fost un practicant de lunga durata al gandirii negative, nu-ti face probleme. Orice om isi poate schimba aceasta atitudine printr-o reprogramare mentala.
   Negativitatea se poate insinua in orice domeniu de viata, preluand controlul asupra lui. De aceea, nu-i mai acorda nici macar un minut din timpul tau. Restructureaza-ti intregul proces de gandire. Focalizeaza-te asupra lucrurilor pozitive din viata ta, modifica scenariile pe care le derulezi in minte, schimba-ti prietenii daca este cazul si fii pregatit sa introduci in viata ta orice schimbari necesare pentru a-ti schimba atitu¬dinea cu 180 de grade.
   Prin eliminarea gandurilor negative din viata ta, tu iti vei putea asuma controlul asupra prezentului tau, remodelandu-l. Imagineaza-ti cum ar fi sa te simti eliberat de stres si sa iti petreci acest timp impreuna cu familia ta, sau iesind si deschizandu-te in fata oamenilor, legand astfel noi prietenii, ori banii pe care i-ai putea obtine in urma unei promovari la locul de munca. Viata personala se modeleaza intotdeauna dupa atitudinea omului."

Fragmente din cartea "Lectii de viata pentru o mai buna intelegere si aplicare a Legii Atractiei" de  Mark Victor Hansen, Jack Canfield, Jeanna Gabellini, Eva Gregory

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu