sâmbătă, 23 februarie 2013

Vrei sa te simti mai bine?


"Mergi, ramai calm in mijlocul zgomotului si al nerabdarii si aminteste-ti de pacea care provine din liniste. Daca poti, fara sa renunti, fii in buni termeni cu toata lumea. Spune ceea ce gandesti, clar, simplu, si asculta-i pe ceilalti, chiar si pe prosti si ignoranti; au si ei ceva de spus.
Evita oamenii vulgari si violenti, caci nu sunt decat neliniste pentru spirit. Cand te compari cu ceilalti poti sa devii orgolios sau acru, dar sa stii ca aici va exista intotdeauna cineva mai mare sau mai mic decat tine.
Fii mandru de ceea ce ai facut si de ceea ce vrei sa faci. Iubeste-ti meseria, chiar daca este umila. Este un bun pretios in epoca noastra nelinistita.
Fii prudent, in lumea farselor, caci ti se pot juca farse urate, dar  aceasta sa nu te faca sa devii orb. Multi oameni lupta pentru un ideal si peste tot pe pamant se moare pentru lucrul in care se crede.
Fii tu insuti, mai ales in afectele tale. Sa fugi de cinismul in dragoste, caci este un semn de seceta a inimii si de nemultumire. Iar varsta sa-ti aduca intelepciune si sa-ti dea bucuria de a avea tineri in jurul tau.
Fii puternic pentru a face fata nefericirilor din viata. Dar nu te distruge cu imaginatia ta. Multe din frici iau nastere din oboseala si singuratate.
Si, in ciuda disciplinei pe care ti-o impui, fii bun cu tine insuti. Esti un copil al universului si la fel ca si copacii si stelele, ai dreptul sa fii aici.
Chiar daca aceasta nu este clar in tine, trebuie sa fii sigur ca totul se intampla in univers cum este scris. In consecinta, fii in pace cu Dumnezeul tau, oricare ar fi imaginea ta despre el, si prin munca ta si aspiratiile tale, in mijlocul confuziei vietii, sa fii in pace cu sufletul tau.
Spune-ti ca in ciuda lucrurilor false, a ingratitudinilor si a visurilor sfaramate, lumea este totusi minunata.
Fii prudent si incearca sa fii fericit."

Poveste Tibetana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu