miercuri, 12 ianuarie 2011

Întâmpinându-ţi gândurile cu înţelegere

"Un gând este inofensiv atât timp cât nu îl credem. Nu gândurile noastre, ci ataşamentul nostru faţă de gândurile noastre ne cauzează suferinţa. Ataşamentul de un gând înseamnă să credem că este real, fără a investiga. Un crez este un gând de care ne-am ataşat, deseori ani de zile.

Majoritatea oamenilor cred că sunt ceea ce gândurile lor le spun că sunt. Într-o zi am observat că nu eu respiram, eram respirată. După aceea am observat, spre uimirea mea, că nu eu gândeam, că de fapt eram gândită şi că gândirea nu este personală. Te trezeşti dimineaţa şi îţi spui: „Cred că azi nu voi gândi” ? Este prea târziu, deja gândeşti! Gândurile doar apar. Vin din nimic şi se duc în nimic, ca norii care trec pe cerul pustiu. Vin ca să treacă, nu să rămână. Nu există nici un rău în ele, până ne ataşăm de ele ca şi cum ar fi reale.

Nimeni nu a fost capabil să-şi controleze gândirea, cu toate astea, unii pot spune povestea despre cum şi-au oprit gândurile. Nu le dau drumul gândurilor mele, le primesc cu înţelegere. Atunci ele îmi dau drumul mie.

Gândurile sunt ca o briză, sau ca frunzele într-un copac, sau ca picături de ploaie care cad. Apar ca atare, iar prin investigare, putem deveni prieteni cu ele. Te-ai certa cu o picătură de ploaie? Picăturile nu sunt personale şi nici gândurile. O dată ce un concept este primit cu înţelegere, următoarea dată când apare îl vei găsi interesant. Ceea ce era un coşmar, acum este doar interesant. Următoarea dată când apare, s-ar putea să-l vezi ca amuzant. Următoarea dată s-ar putea să nici nu-l mai observi. Aceasta este puterea iubirii a ceea ce este."
 
Katie Byron - The work
multumesc Simona si multumesc celor care au postat un fragmet din iubeste ceea ce este.

Un comentariu:

  1. Interesanta abordare, chiar productiva, pentru cei care inteleg sensul. Daca e se punem in practica acest fragment, cred ca nimeni nu ar mai suferi de frustratii, depresii si alte distorsiuni de comportament. Din pacate, inca nu suntem educati in sensul acesta. Dar daca este o persoana care sa se exprime si sa gandeasca astfel, si sa reuseasca sa convinga o alta persoana, iar ea, la randul ei, sa explice aceasta abordare altcuiva, in viitorul apropiat se va naste o cu totul alta gandire, una sanatoasa, bazata pe intelegere, explorare, creativitate, care va duce tot timpul la decizii intelepte.

    RăspundețiȘtergere