luni, 8 aprilie 2013

Bunatatea NU Costa

Argument pro

An dupa an Sarbatoarea Pastelui ne aduce, noua, tuturor, bucurie, liniste, cadouri si surprize placute. Din pacate, uneori, in aceasta perioada se traiesc si tragedii. Copii care ieri mergeau la scoala azi sunt nevoiti sa fie noii pacienti ai unei sectiii de oncologie pediatrica. Cum numarul cazurilor de cancer la copii este in creste, conform statisticilor, totul devine cutremurator si facut parca sa socheze. Daca intentionam sa ne aplecam aspura acestui subiect, imediat realitatea ne depaseste imaginatia.
Foarte multi dintre noi, in drum spre casa, trecem, neatenti, pe langa unul din spitalele bucurestene care adaposteste sectii dedicate copiilor ce sufera de o boala oncologica.  La fel de multi ne speriem numai la auzul acestui cuvant si refuzam categoric orice discutie despre acest subiect.
Proiectul “Bunatatea nu costa”, este un proiect caritabil demarat cu ocazia Sfintei Sarbatori a Pastelui si are ca beneficiari copiii ce vor ramane spitalizati in aceasta perioada, pe Sectie de Oncologie pediatrica din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii, M.S. Curie din Bucuresti.
Proiectul s-a nascut din dorinta de a oferi o bucurie, un cadou si cateva clipe de fericire, toate, adunate intr-un loc care pentru o vreme devine casa acestor copii; colegii de salon se transforma in fratii sau surorile lasati acasa, iar cadrele medicale devin dintr-o data, pentru ei, noii parinti.
Organizatorii si persoanele implicate in acest proiect, desfasoara toate activitatile premergatoare realizarii obiectivelor si cele din ziua evenimentului  voluntar/ pro-bono.
Obiectivele proiectului:
Obiectivul 1
Organizare unei petreceri pentru copii

Petrecerea se va desfasura  in cadrul sectiei de oncologie pediatrica, intr-una din zilele apropiate Sfintei Sarbatori de Paste, data si ora vor fi agreate de comun acord cu personalul medical (Asistenta Sef a Sectiei). Durata evenimentului va fi de aproximativ 1 ora si 30 de minute.
Pentru realizarea acestui obiectiv sunt necesare: Trupa animatori copii, Produse alimentare ce vor fi servite la sfarsitul petrecerii, Tort (pe care fiecare copil sa-si regaseasca numele) si sucuri naturale. Se vor pregati (achizitiona sau confectiona din carton) 45 de urechiuse de iepuras pe care toti cei participanti le vor purta la petrecere (vor fi oferite si personalului medical prezent).
Obiectivul 2
Cosuletul de Paste

Acest obiectiv presupune realizarea sau achizitionarea a 31 de cosulete.  Acestea vor contine produse de igiena personala (ex. apa de gura, pasta si periuta de dinti, gel de dus si sampon, toate fabricate exclusiv pentru copii) si/sau produse de imbracaminte necesare perioadei in care sunt spitalizati (ex. pijamale, papuci, lenjerie intima), o jucarie de plus, indiferent daca este fetita sau baiat (un iepuras ca doar e Pastele) si dulciuri specifice sarbatorii pascale (oua de ciocolata si/ sau iepurasi de  ciocolata-doar din ciocolata  alba), cozonac, fructe, etc). 
Toate cadourile vor fi oferite copiilor la sfarsitul petrecerii.
*Nota
Am hotarat realizarea a 31 de cadouri intrucat 31 este numarul de paturi de care dispune sectia.

Obiectivul 3
Imortalizarea  clipelor de bucurie

Ne dorim foarte mult ca fiecare copil participant sa primeasca, ulterior, cate un set de fotografii realizate in cadrul acestui eveniment. Imortalizarea momentului, speram sa fie facut de un artist fotograf profestionist.  Setul va fi trimis fiecarui parinte pe e-mail. 

*Nota
Datele de contact vor fi solicitate fiecarui parinte in parte de unul din voluntarii prezenti la eveniment. Pentru parintii care nu dispun de internet fotografiile se vor stoca pe un CD ce ii va fi inmanat la spital sau trimis prin posta daca copilul a fost externat. Datele ce vor fi solicitate vor cuprinde, numele si prenumele copilului, data nasterii si adresa si numarul de telefon.

Toate imaginile evenimentului si coordonatele copiilor vor putea fi oferite, la cerere sponsorilor si donatorilor ce vor sustine proiectul, alaturi de decontul financiar al proiectului.

Ne puteti sustine prin:
- donarea produselor ce urmeaza a alcatui Cosul cadou;
- donarea produsele dulci ce vor face deliciul petrecerii;
- donatii in bani cu care sa fie achizitionate produsele;
- achitarea costurilor legate de animatori si fotograf doar in cazul in care acestia nu vor accepta invitatia noastra de a participa pro bono si nu in ultimul rand
- sa ne oferiti cateva ore din timpul dumneavoastra, in zile diferite, in care sa participati la ambalarea cadourilor si la transportul si distrubuirea acestora in ziua evenimentului.

Am fi onorati si extrem de indatorati, daca dati curs invitatiei noastre si va alaturati acestui proiect.
Cu deosebita consideratie!

Pentru informatii suplimentare va stam la dispozitie.

Carmen Sava, 0726. 276. 936
Alexandra Mitea, 0721. 490.978
Alexandra Dinca, 0742. 056.430
Ecaterina Manta, 0731. 968.550

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu