luni, 3 iunie 2013

Povestea stelutei care dorea sa devina intreg universul

"Uneori intram intr-o dependenta pentru a scapa de un conflict interior din care nu gasim nici o iesire. Ca si cum dependenta ar fi mai putin dureroasa decat ruptura interioara, chiar daca suferinta noastra este mai mare.

Era o data o steluta foarte talentata, in care se adunase toate darurile din univers. Ai fi putut spune ca a fost creata de zei. Dar, dupa cum poate stiti, zeii sunt uneori nedrepti fata de stele si adeseori fata de oameni. Sunt in stare sa ofere toate resursele, toate caliiatile din univers unei singure fiinte, dar fara nici un sfat despre cum ar putea sa le foloseasca.Ofera aceasta abundenta de daruri in mod dezordonat si chiar haotic. Frumusete, inteligenta, sensibilitate, senzualitate si creativitate erau cateva dintre cadourile cu care o inzestrasera pe steluta despre care va vorbeam. Adaugase fara nici o retinere pasiunea si entuziasmul, curiozitatea, gustul pentru o multime de lucruri si acea calitate foarte rara care se numeste vitalitate.

Trebuie sa va spun ca steluta aceea fusese conceputa in momentul in care cuplul parintilor ei incepuse sa se destrame. Era ca si cum, venind pe lume, misiunea ei secreta era o ultima tentativa de a-i impaca, de a reconcilia cuplul parintilor ei. Poate stiti ca in lumea stelelor exista asa numitii copii ciment, care au ca misiune, in ciuda vointei lor, de a-i reuni pe parintii lor, adica pe cele doua stele care in momentul in care ii concepeau, incepusera sa se indeparteze una de alta, cu viteza luminii.
Dupa nasterea stelutei, parintii acesteaia ramasesera impreuna inca ceva vreme. Copilul steluta simtise foarte devreme ca era o misiune imposibila, aceea de a-i mentine impreuna pe parintii ei. Visase chiar sa se intalneasca cu unul din zei, cel care credea ea ca a creat universul, pentru a-l intreba: Ce as putea eu sa fac pentru ca tata sa nu o paraseasca pe mama? Cum trebuie sa fiu pentru ca ei sa ramana impreuna?
Suferinta cea mai mare pentru steluta a inceput in momentul in care parintii ei s-au despartit.
... A inceput sa isi piarda culorile, intensitatea luminii ei a palit, se adancise chiar intr-o gaura neagra, de genul care circula prin univers, care absorb toata energia si toata mizeria. Aceasta energie este ceea ce reprezinta drogurile pe pamant. Acele droguri care ii fac pe oameni sa fie dependenti, ii alieneaza, le frang vointa, distruge respectul pentru corp, ii impinge spre acte care le sorb energia vitala si le ranesc iubirea de sine. Acea energie si acea iubire care le-au fost daruite cadou in momentul conceperii lor.
Astfel, tanara steluta, a navigat ani de zile la intamplare in zone de depresie si de violente care ar fi greu de descris... acum incearca sa se regaseasca, chiar vrea sa ii ajute si pe ceilalti, este in cautarea unei noi abordari."

Povestea stelutei care voia sa devina intreg universul - de Jaques Salome

3 comentarii:

  1. Pune si povestea cu ciocarlia ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. povestea micii ciocarlii care nu vroai sa isi dezamageasca tatal? sau a ciocarliei care avea un edem la corzile vocale?

      Ștergere
  2. O asociatie cu istoriea reala pe care o cunosc si o traesc.

    RăspundețiȘtergere