duminică, 16 februarie 2014

Traieste constient

"Ceea ce sunt eu in acest moment e perfect! De ce? Pentru simplul motiv ca eu exist  in acest moment al vietii. Indiferent daca pot sa alerg doua mile, doua treimi de mila sau nu pot sa alerg deloc, ma bucur de ceea ce sunt pentru simplul motiv ca exist. Daca aleg sa alerg cinci mile sau chiar sa particip la un maraton, o fac pentru ca vreau, nu pentru ca trebuie. Fie ca reusesc sau nu sa ating vreunul dintre obiectivele pe care mi le stabilesc, eu sunt oricum fericit sa fiu eu insumi, iar in acest timp fac tot ce pot eu ca sa-mi urmez intentia. ...

Actioneaza

... Nu ai cum sa oferi ceea ce nu ai. Nu poti oferi iubire si respect semenilor tai fara ca mai intai sa fi invatat sa te iubesti si sa te respecti pe tine, exact asa cum esti. Nu exista cusur, la niciun om de pe lume.
...
Singura motivatie care aduce schimbarea de durata o reprezinta iubirea de sine. Cand te iubesti si te accepti, vrei sa te porti bine cu tine si sa fii cat mai sanatos cu putinta. Numai atunci ai libertatea de a te detoxifica de tot ceea ce ti-a subjugat vointa.
   Ca sa fii motivat de iubirea de sine pentru a face schimbari in viata ta, inlatura din vocabularul tau „trebuie sa" sau „ar trebui sa"... Fraza cheie e intotdeauna: „Vreau sa fac schimbarea aceasta pentru mine".
   A face o schimbare pentru tine insuti si nu pentru a fi pe placul altora sau al naratorului tau launtric reprezinta marea diferenta dintre a crea o solutie temporara si a crea o schimbare durabila.

   Actioneaza

   Ce schimbari vrei sa faci pentru tine astazi? Adu-ti aminte sa faci aceste schimbari guvernat de iubirea de sine.

  A iubi neconditionat pe toata lumea, inclusiv pe noi insine, e cheia catre starea de pace.
   Insa adeseori gasim ca e mai usor sa practicam iubirea neconditionata cu strainii decat cu membrii familiei - inclusiv cu noi insine. De ce se intampla asa? Pe de o parte, fiindca in cazul celor care ne sunt cei mai apropiati purtam bagajele „relelor" din trecut si le proiectam asupra lor in prezent. Cand e vorba de straini nu avem bagaje din trecut, nu avem reminiscente emotionale care sa ne distraga de la a trai iubirea perfecta existenta in prezent. Acesta e motivul pentru care iertarea si lasarea in urma a trecutului sunt atat de importante.

   Actioneaza

   Cu constienta, adu-ti aminte sa-i vezi pe toti cei din viata ta ca fiind noi in acest moment. Persoana care sta la masa cu tine astazi nu e aceeasi persoana care a stat acolo ieri. Nici tu nu esti aceeasi persoana care erai ieri. Iertarea ne permite sa iubim fiecare om pentru ceea ce e el in momentul de acum.

... undeva de-a lungul timpului, zambetele noastre au uitat sa se mai intoarca. Jocul nu s-a mai incheiat niciodata si, mai important inca, noi am uitat ca ne jucam. Avem cu totii responsabilitati - serviciul sau scoala, treburi grele de facut, facturi de platit. Cu toate ca activitatile acestea nu sunt intotdeauna dintre cele mai distractive, noi continuam sa petrecem timp cu persoana care conteaza cel mai mult in viata noastra: noi insine.
   Putem alege sa ne bucuram sau nu de ceea ce facem, indiferent daca e vorba despre serviciul cel mai banal sau cel mai stresant din cate am cunoscut vreodata. Alegerea ne apartine. ..."

Fragment din cartea "Traind o viata constienta" de Don Miguel Ruiz Jr.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu