sâmbătă, 14 mai 2011

Povestea frumoasei din padurea adormita

" ... Intr-un fel sau altul, cu mici modificari, aproape toate intamplarile din povestea Frumoasei din Padurea Adormita pot sa aiba loc cu adevarat. Se intampla ca intr-adevar fetele sa se intepe in deget si sa lesine, se intampla sa adoarma in turnul lor si se intampla ca printii sa hoinareasca in padure in cautarea unei fecioare frumoase. singurul lucru care nu se poate intampla e ca toate lucrurile si toate fiintele sa ramana neschimbate, la aceeasi varsta, dupa atat de multi ani de absenta. Asta e o iluzie adevarata, fiindca asa ceva nu este doar improbabil, ci imposibil.

... atunci cand printul apare in sfarsit printesa va avea tot cincisprezece ani si nu treizeci, patruzeci, cincizeci, si ca vor avea intreaga viata inainte. Este iluzia tineretii perpetue, fiica modesta a iluziei nemuririi. E greu sa ii spui printesei in viata reala ca printii nu mai sunt barbati tineri si ca pana sa atinga varsta ei, devin regi si sunt mult mai putin interesanti.

... daca printesa il gaseste intr-adevar pe Printul cu merele de aur, de multe ori se simte in inferioritate si trebuie sa ii gaseasca acestuia cusururi  ... ca sa-l coboare la nivelul ei ... ... daca printesa se multumeste cu mai putin, de pilda cu printul cu merele de argint sau chiar cu vre-un vanzator obisnuit de la magazinul alimentar - se va simti inselata in asteptari si-si va varsa naduful pe el, fiind tot odata mereu atenta la cele ce se petrec in jur, caci adevaratul Print ar putea sa apara.

... nici scenariul frigiditatii si nici antiscenariul magic nu ii ofera prea mari sanse de implinire. In plus, la fel ca in basm, printesa trebuie sa se confrunte nu doar cu vrajitoarea ei, ci si cu mama lui.
Scenariul acesta este important, pentru ca intr-un fel sau altul, foarte multi oameni de pretutindeni isi petrec viata in asteptarea rigor mortis*. ..."

Fragment din: "Ce spui dupa "Buna ziua" " - Eric Berne

*rigiditate postmortala = dupa moarte, musculatura de orice tip (neteda, cardiaca, scheletica) intra într-o stare de contractura sustinuta numita rigiditate musculara. Rigiditatea postmortala începe cu musculatura neteda din peretii arteriali, intestin, etc, care intra în rigiditate la 10-15 minute dupa moarte, continua cu miocardul, care intra în rigiditate la aproximativ 30-60 minute si apoi cu musculatura scheletica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu