vineri, 15 aprilie 2011

O poveste trista si ne rugam pentru un final fericit

Este povestea lui George Dumitrescu, un baietel de 14 ani din Mioveni. Acest baietel isi petrece adolescenta in pat sau in scaunul cu rotile (in care cand este pus plange de durere). Nu are posibilitatea sa vorbeasca, sa vada, sa rada, sa citeasca, sa se plimbe,  sa se joace, sa alerge dupa fete sau orice alte activitati mai fac baietii adolescenti. el nu vrea iphone sau cine stie ce gadget. El vrea sa traiasca.

Dar sa va spun cum l-am cunoscut pe George

Acum 3 ani si vreo 2 luni, eram cu fetita mea in spitalul de recuperare Robanescu. Eram speriata pentru ca nu stiam ce se va intampla cu Sara (asta se intampla inaite de operatia ei) si ce caut in acest spital in conditiile in care copila mea nu putea sa faca prea mult lucruri... dar asta este alta poveste despre care voi scrie cand voi fi pregatita.

Intr-o seara tarziu, a fost internat in salonul in care eram, un baietel care m-a speriat. Era intr-o stare de sanatate greu de descris. Nu ma puteam uita la el. Plangea cu niste zgomote greu de descris... o jale si o groaza iti starneau sunetele pe care le scotea si, continu scrasnea din dinti. Asa a tinut-o toata noaptea. Eram oripilata, ingrozita, speriata ... iar mama lui, pe langa ca nu stia ce sa ii mai faca sa il linisteasca se simtea prost fata de mine care tot scoteam oftaturi. Imi era frica pentru  copilul acela care m-a socat desi nu credeam ca ma va mai soca ceva vreodata.

A doua zi am inceput sa ma apropiu de copil, sa vorbesc cu mama lui sa ii cunosc povestea. M-am ingrozit de ce am auzit dar si mai tare m-am ingrozit de ce am vazut.  Pe 19 noiembrie 2006 la un spital de copii din Bucuresti, George era operat pentru a doua oara. Ii scurtau intestinul subtire si intestinul gros cu un metru. In timpul operatiei copilul intra in stop respirator si evident in coma. De atunci nu si-a mai revenit.

Pe 25 noiembrie in acelasi an l-au operat din nou pentru ca a dat in peritonita (copilul fiind in coma). I-a fost scos din functie colonul cu ileostomie de ansa... pe romaneste copilul are colonul inchis, adica nu face nevoile mari prin anus si are atasata de burtica in lateral o punga speciala (practic are o gaura prin care este tras intestinul) pe unde isi elimina mancarea semidigerata.

De atunci acest copil este in coma. Este mult de povestit prin ce au trecut si cum au putere sa depaseasca aceste momente INUMANE. Copilul are nevoie de o operatie de transplant de intestin, operatie ce va fi posibila in Franta, dar aceasta operatie poate fi posibila numai dupa ce el isi va reveni din punct de vedere neurologic (adica dupa ce iese din coma).

Mama, Aurora Dumitrescu este un munte de speranta. Cred ca prin ea trece o cascada de gandire pozitiva. Nu si permite sa gandeasca altfel decat pozitiv. Nu am vazut aceasta femeie (si am trait ceva vreme impreuna ...in acelasi salon, dar si cand ne-am mai vazut vizitandu-i) plangand sau gandind negativ despre copil sau situatie in sine, sau spunand vre-o-data ca s-a saturat.. sau sa se planga de ceva... NICIDATA..

Isi petrec zilele amare in modesta casa la Mioveni si din cand in cand mai vin la Bucuresti la spitalul de recuperare Robanescu unde stau cate 2 saptamani. Traiesc din salariul mamei de ingrijire copil cu probleme si din alocatia lui. Copilul cu greu este intretinut din acel salariu si acea alocatie, nevoile lui fiind foarte mari. Are nevoie de pampers, acele pungi de unica folosinta prin care elimina mancarea semidigerata, tratamente costisitoare medicamentoase, mancare si cate si mai cate. Dar cu economie si agoniseala la sange reuseste sa acopere cerintele lunare.

Insa, ca sa reuseasca sa accelereze procesul de recuperare mama doreste sa il duca la un centru de la Targovoste, unde pe langa faptul ca pot face gimnastica mai sunt si alte proceduri pe care nu au avut posibilitatea financiara sa le incerce (acupunctuta, reflexoterapie, gimnastica chinezeasca...). Mersul la Targoviste inseamna bani cu care sa inchirieze o masina care sa ii transporte pana acolo, bani pentru ca sa inchirieze un apartament in Targoviste in care sa stea o perioada cat fac procedurile, bani ca sa isi poata plati procedurile acest centru fiind privat.

Bani pe care nu ii au.

Ne rugam ca aceasta poveste sa aiba Happy end!!! Insa pe langa rugaciune acest copil are nevoie si de ceva sprijin financiar.

Daca doresti sa participi la un mult dorit si asteptat final fericit poti sa o faci printr-o donatie in contul Mamei
Aurora Dumitrescu
de la banca
Transilvania
RO54BTRL04301201H82917XX

Si tu poti sa daruiesti!!!

7 comentarii:

  1. Haideti sa ajutam acest copil!!!! Are nevoie de noi!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. trebuie sa te faci bine george sa vii la noi sa te joci cu andrei ;dumnezeu sa te aiba in paza,

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna seara! Sunt una din gazdele unui eveniment pe facebook, unde incercam sa ajutam copii aflati in nevoi, cu bani donati de cei ce vor sa cumpere obiecte, prin licitatii, de la cei care au donat obiectele, "BUY and SELL for those in need". As vrea sa va intreb daca ati accepta un mic ajutor si de la noi! Licitatiile se desfasoara in felul urmator: In fiecare saptamana avem un singur caz, la sfarsitul ei, fiecare licitant doneaza banii pentru obiectul cumparat, direct in contul parintilor copilului in cauza. E drept ca nu se strang foarte multi bani, desi sunt peste 500 participanti. Dar, ma gandesc ca tot e ceva si, daca aveti nevoie, punem si noi un umar! Va rog sa-mi raspundeti la acest mesaj, cat de curand veti putea! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. va multumesc in numele mamei si al lui Georgica pentru ca le intindeti o mana de ajutor. orice mic ajutor le este de un real folos. astept detalii pe adresa de email katiequal@gmail.com sau la numarul de telefon 0731 968 550.

      Ștergere
  4. Multumesc si eu pt. raspuns. As vrea sa iau legatura cu mama lui George. Daca puteti sa ne lasati numarul dumneaei de telefon sau pagina de facebook. As vrea sa va aduc la cunostinta ca vom pune cazul lui George pe lista si cea care alege cazul saptamanii, in functie de gravitatea si urgenta, este Emma Corpade, organizatoarea evenimentului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. as putea sa primesc va rog o adresa de email sau un nr de telefon ca sa va dau numarul de telefon in privat?

      Ștergere
    2. Desigur!
      anamariastanescu77@yahoo.com
      Imi cer scuze de intarziere!

      Ștergere