joi, 26 aprilie 2012

Cum sa iti gasesti partenerul potrivit - Partea a 2-a

Din seria: "Cum sa iti gasesti partenerul potrivit" continuu sa citez din aceeasi carte din care am citat in postarea trecuta, aceiasi autori simpatici Allan si Barbara Peace - maestri in relatii umane - de data asta subliniez ceea ce explica autorii despre prioritatile de baza sexuale ale ei si ale lui. Fiecare intelege ce vrea, ce poate, ce i se potriveste... Eu o vad ca pe o abordare de bun simt, buna de luat in considerare.

"Diferentele dintre barbati si femei sunt maxime atunci cand este vorba despre sex. Iar acesta este un lucru bine cunoscut de mii de ani. In plus, este cauza celor mai multe certuri dintre barbati si femei. Ba chiar o gluma cunoscuta spune ca a face dragoste este ceea ce face o femeie atunci cand un barbat face sex cu ea :)). Acesta este insa numai unul dintre aspectele care arata diferenta dintre sexe.
De exemplu, barbatii sunt mereu pregatiti sa faca sex. Pe de alta parte, femeile au nevoie de o ocazie si de o camera potrivita pentru a face sex, si tocmai de aceea le reproseaza barbatilor ca sunt gata oricand sa faca sex. Apetitul sexual impulsiv si entuziast al barbatilor are un scop clar: asigurarea perpetuarii speciei. De asemenea, ei simt nevoia sa-si imprastie mai des samanta pe un teriroriu cat mai mare. Pentru ca o femeie sa simta dorinta de a face sex, trebuie sa se simta iubita, adorata si importanta. Iata un lucru pe care putini il stiu - barbatul simte nevoia de a face sex inainte de a sti ce simte exact pentru partenera lui. Din pacate, femeia are nevoie ca el sa isi clarifice sentimentele inainte de a deveni disponibila sexual. Femeile sunt indoctrinate inca din copilarie cum ca "barbatii urmaresc un singur lucru" - sex - dar lucrurile nu stau chiar asa. Barbatii cauta dragostea, dar o gasesc, de obicei, numai prin sex.
Cand vine vorba despre sex barbatii sunt precum aragazul - se aprind intr-o clipa - pe cand femeile se aseamana mai degraba cu cuptoarele electrice - le ia ceva timp pana se infierbanta, ceea ce poate duce la anumite probleme intr-un cuplu. De asemenea, de cele mai multe ori, barbatii exprima prin sex ceea ce nu pot comunica la nivel emotional. Pentru barbati, sunt putine probleme care nu pot fi rezolvate prin sex, pentru a se simti implinit sexual, are nevoie sa scape de tensiune. La femei este invers - au nevoie sa simta o acumulare a tensiunii pe o perioada mai lunga de timp ceea ce inseamna ca au nevoie de multa atentie si conversatie. El vrea sa se elibereze, ea vrea sa se incarce. Barbatii pot deveni amanti mai buni daca inteleg aceasta diferenta.
Pe de alta parte, femeile ar trebui sa fie intelegatoare cand, dupa o partida de sex, barbatul se ridica si se apuca sa faca ceva, cum ar fi sa se uite la televizor, sa schimbe un bec sau sa pregateasca o cafea. Acest lucru se intampla pentru ca barbatii simt nevoia sa se controleze tot timpul, si in timpul orgasmului, pierd acest control. Astfel, ca ei au ocazia sa isi recapete stapanirea de sine, ridicandu-se si apucandu-se de o activitate.
Majoritatea cuplurilor ignora aceste diferente si fiecare dintre parteneri se asteapta ca celalalt sa ii inteleaga nevoile; dar natura a planuit altfel lucrurile. Poate ca e la moda sa spunem ca, in ziua de azi, interesul sexual este identic la ambii parteneri sau, despre cuplurile moderne, ca sunt bazate pe o compatibilitate sexuala perfecta, dar realitatea este alta.

Prioritatile sexuale ale barbatilor si ale femeilor sunt atat de diferite, incat nu are rost sa ne pedepsim unii pe altii din pricina lor. Nu avem cum sa ne schimbam; ele stau in natura noastra ca oameni."


Fragment din cartea: "Cat de compatibili sunteti" - de Allan si Barbara Peace

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu